Baby, you don't know but my heart is as strong as a drummer.

Nu sätter jag mig på ett tåg och far ner till Skåne och Lund några dagar. Tänkte fira Valborg rätt ordentligt i år!
PUSS.

En Torsdag hos Julia.

Min Torsdagkväll såg ut såhär. Pasta + Baconröra/sås i Julias mysiga korridorskök.

Sen åt vi alldeles för mycket Torsdagsgodis! Bästa.

I Uppsala.

Torsdag. Sitter i Uppsala på en föreläsning. Håller på att somna. Är så himla, himla trött nuförtiden. Har svårt att somna på kvällarna och att ta sig upp på morgonen för att leva det ljuva pendlarlivet är sjukt jobbigt. Häromdagen när jag satt och pluggade en eftermiddag somnade jag när jag satt och läste liksom. Kan tillägga att boken inte alls var tråkig. Fy. Knarkar därför kaffe varje gång jag anländer till Uppsala. Detta är inte bra av två anledningar; 1. Min ekonomi är ju inte den bästa. 2. Jag blir så mätt på kaffe att jag sedan äter dåligt. Bra där, Ellinor. Nåja, blir pigg i några timmar i alla fall.

I eftermiddag är min plan att plugga, sen ska jag möta upp fina, fina Julia! Sover nämligen i hennes mysiga korridorsrum inatt, då jag har ett seminarium även imorgonbitti. Så det kändes lite onödigt att åka hem bara över natten. Det tar ju ändå ungefär 5 timmar att åka fram och tillbaka.

Annars kommer denna dag bestå rätt mycket av plugg, då jag ligger liiiite efter eftersom jag var dum (läs; arg och upprörd) igår så att jag inte pluggade alls, på hela dagen. Men, vuxen som jag är (ska vara) så kommer jag att vara duktig och plugga dubbelt så mycket nu de närmaste dagarna. Eller, jag borde göra det i alla fall. Fast det kommer nog inte hända...

lön, ansvar och kompetens - stämmer inte överens!

Idag har jag gjort en väldigt viktig sak.

Jag har, tillsammans med min fina vän Alicia och 250 till personer, demonstrerat. Jag spenderade nämligen dagen i Uppsala och där hölls idag en organiserad demonstration mot sjuksköterskors otroligt låga ingångslöner. Alicia studerar till sjuksköterska, så för henne ligger ju detta extra nära hjärtat, men även om jag inte har några planer på att gå den vägen så tycker jag att detta är så himla viktigt!

Sjuksköterskornas maxingångslön ligger idag på 21 500 svenska kronor. En sjuksköterska studerar i 3 år, och får en dubbelexamen när de går ut. Dels tilldelas de en yrkesexamen men också en kandidatexamen i medicine. Nu planerar alla nyexaminerade sjuksköterskor att vägra arbeta för en ingångslön som ligger under 24 000 kronor. Väldigt rimligt, enligt mig. Sjuksköterskor gör så otroligt mycket för vårat samhälle. De finns ju överallt. De har patientkontakt dagligen och de räddar liv. Att tro annat är vansinne.

Här kan ni läsa mer om saken på Facebook (och gilla sidan!) och här är en artikel om dagens demonstration i Uppsala.

Sen har vi ju också extrem brist på sjuksköterskor i detta land (och i resten av världen) så jag peppar er alla att utbilda er till det! Om ni vill alltså...

Och gör er själva en tjänst och titta på nedanstående videoklipp.


Cissi Wallin på Radio 1.

Under kvällarna nuförtiden lyssnar jag på radio. Radio?! Ja. Eller, jag lyssnar på radioprogram. Lyssnar på i princip alla program med Cissi Wallin på Itunes. Hon pratar om så himla viktiga saker och har alltid så himla bra gäster! Ämnen som har diskuterats är bland annat; ångest, sorg, banting, begreppet hen, mobbning, kroppsideal, porr, tvåsamhet, feminism, ätstörningar, könsroller osv, osv. Jag skulle kunna hålla på i all oändlighet att rada upp ämnen.

Hur som helst, jag älskar det. Sitter för tillfället och lyssnar på hennes program om rädslor och mod. De vänder och vrider och vänder tillbaka på begreppen och pratar och diskuterar om att alla känslor inte uttrycker sig likadant hos olika människor. Sånt tycker jag alltid är så viktigt. Att acceptera att vi faktiskt är olika, och även om vi känner samma känslor så känns de kanske olika.

himla, himla bra program bara. Ni måste lyssna! Sök på Cissi Wallin på Itunes så kommer massa podcasts upp, eller lyssna över internet här.


Genus, tonårsflickor och en trasig laddare.


Idag gör jag det här.

Och ser ut såhär. (dock ser jag inte sådär bekymrad ut.)

Nu ska jag cykla iväg och hämta min nya laddare till min Macbook! Den förra gick nämligen sönder. Har ingen aning om hur, men den började glappa och ge ifrån sig ett gnisslande ljud. Tack Apple för att ni har så bra garanti att jag bara kan skicka iväg trasiga saker och få nya två dagar efteråt!

Om vi bara bodde i samma stad mer än några få gånger varje år.

Idag har jag umgåtts med bästa Frida. Vi har gjort sånt som man gör bäst en Söndag då man egentligen borde plugga. Som att gå 2 jättelånga promenader, prata och äta sockriga saker.

Vi googlade efter ett recept på sega chokladmuffins och hittade ett jättebra! Tyvärr minns jag det inte...
Det blev så många att vi var tvungna att äta upp ungefär 1/3 av smeten. Inte mig emot.

Promenad nummer 2 gick förbi slottet där det växte videkissar.


Vi såg många våriga blommor.

Vi tog en promenad runt hela stan och upp på klockberget. Gick sedan hem och tittade på senaste avsnittet av Glee och stalkade folk på Facebook.

april, april.

Svensk vår är min favoritårstid. Och jo, för mig själv måste jag förtydliga att det är just svensk vår jag tycker om, för där borta på USA's östkust är våren ungefär två veckor lång. Vilket jag ju tycker är alldeles för kort tid. Så när jag landade i Sverige i mitten av Februari så kunde jag knappt bärga mig till dess att varmare väder, fågelkvitter och tussilago skulle anlända.

Sen kom Mars och visst hade vi varma och fina vårdagar men jag spenderade ofantligt mycket tid med att vara förvirrad och att längta efter USA. Tror att jag glömde bort att njuta lite granna, för jag tänkte mest på att den svenska våren är lång och det kommer finnas så mycket tid till att ha picknick, sparka grus, fotografera och plocka blommor.

Nu är det April. Idag snöade det. I tisdags använde jag min vinterjacka igen. De senaste veckorna har varit brutalt kalla. Jag vill avlida. Var tog den där våren vägen? Var, var, var? Snälla, kom tillbaka. Jag vill kunna gå ut i kavaj utan att förfrysa.



du är nån annan nu i och för sig, men när du strippar och klär av dig är det samma grej

Idag har jag på mig en blommig kjol. Det känns fint och jag känner mig lite så som jag brukade känna mig under gymnasiet, då just denna kjol införskaffades. Det är lite konstigt, det där. Någongång under mitt år i USA tappade, förlorade, bytte, ändrade, förändrade, jag min stil lite granna. Jag brukade ju vara hon som aldrig någonsin hade jeans utan allt jag ägde var vippiga klänningar och kjolar med hög midja som alltid var lite för korta. Och tajta tröjor till det. Sött. Flickigt. Gulligt. Men nu äger jag helt plötsligt flera par byxor (okej, inte för att jag använder det så jääätteofta... but still.), magtröjor och andra skapelser där tyget gärna får sitta lite löst och blåsa med i vinden. Jag har helt glömt bort att jag äger 15 par högklackade skor, de står nu mest och samlar lite damm på en hylla. Och jag överväger istället att köpa mig ett par Converse. Converse som jag inte gått i på sisådär 5 år. Jag undrar lite vad som händer. Men jag trivs ju, och mina vippiga klänningar hänger ju fortfarande i garderoben och används relativt ofta. Jag matchar dem bara med ett par låga skor nuförtiden.

Men jag vet inte, all förändring känns ganska okej ändå. Eller, faktiskt lite mer än okej.


Så lite bilder på mig från 2009.

Onsdag.

Idag var min plan att:
- Plugga massor
- Skypa med Nathalie
- Åka och fixa en ny laddare till datorn
- Träna
- Vara allmänt effektiv

Hittills idag har jag:
- Sovit länge
- Tittat på ett avsnitt av Revenge
- Ätit en långsam frukost

Ni kan väl påminna mig om att jag aldrig i framtiden ska ha ett jobb där jag jobbar hemifrån. Kommer aldrig att få något gjort då.

A rush of blood to the head

 

Gör reklam för bästa Vitamin Well smaken…

 

Såhär ser jag ut efter att ha varit i Uppsala en hel dag. Gjorde denna dag extra lång för jag mötte upp fina Alicia efter min föreläsning. Vi vandrade hem till henne och gjorde varma mackor till middag. Ola och Therese (Alicias pojkvän och roommate) var även där och vi fick också sällskap till middagen av Julia. Vi pratade om hur sjuksköterskor delar ut elchocker till psykiskt sjuka (okej, inte riktigt på det sättet. Men nästan) och sedan om alla som bott på Alicias gata när hon var liten. Sedan bjöds det även på kladdkaka med grädde och jordgubbar och det satt ju inte helt fel i min lilla mage. Fick sedan springa de sista 10 metrarna till bussen för att sedan sitta och vänta på tågstationen i 20 minuter innan sista tåget hem gick. Slapp även byta tåg i Stockholm, lyckan över det!

 

Spenderade tågresan med att prata i telefon med en skåning och lyssna på Coldplay. Värt.


hemkomst.



Slänger in en bild på mig och Veronica från då vi hade några fantastiska dagar i Chicago i höstas. Hon återvände också hem till Sverige för ett tag sedan, under påskdagarna, närmare bestämt. Vi har inte hunnit ses än, för Veronica bor nämligen i Herrljunga här i Sverige. Och det är ju inte så himla nära mig. Men någon helg inom en snar framtid ska vi nog kunna hitta en helg då vi kan ses. Saknar henne!

Rättegång.

Tittar på rättegången mot Breivik. Sjuk människa som gör mig illamående. Och ledsen, såklart. Ledsen och upprörd för att det faktiskt finns människor 2012 som tänker på det sättet.

Titta här.

varför ska det alltid spåra?

Snor Johannas citat rakt av som beskriver gårdagen väldigt bra:

"Ellie startar WWIII genom att sympatihångla lite för mkt med drinkkillen framför hans flickvän"


Vet inte riktigt vad som ska sägas mer än att vi blandade äckligt vin med cider, spelade Jag har aldrig och Ludde drack vatten. Var i Oxelösund. Åkte bil. Trängdes bland en massa 93or och lyssnade och dansade till när Norlie & KKV spelade. Vi var nog de enda där som inte alls visste vilka de var, för övrigt. När jag kom hem tyckte jag dessutom att det var en ypperlig idé att Skypa och steka hamburgare och poppa popcorn. Samtidigt. Slutade med att jag somnade mitt under Skypesamtalet.

Bra kväll, i alla fall.

Kan tillägga att jag absolut inte visste att den där killen hade flickvän. Han var ju snäll (och full) och bjöd på drinkar.

design.

Har inte haft speciellt mycket tid att fixa med designen här på bloggen, än mindre tid att skriva något vettigt. Ska verkligen försöka bättra mig. Redan idag, faktiskt. Det är Lördag och jag har sovit ut länge, länge, efter flera tidigare nätter med väldig sömnbrist. Resten av dagen är relativt oplanerad, så det vore kanske bra att försöka fixa lite här i alla fall. Ikväll hoppas vi på en bra kväll då jag ska dricka lite vin med Johanna och dansa av mig lite i höga klackar.

Aaron Johnson


UNI & ÅNGEST



Skickade in min ansökan till högskolan idag. Vilket gav mig en himla ångest. Ångest för att jag verkligen, verkligen, verkligen vet vad jag vill. Men frågan är om det blir så? Alla ni fina, fina personer därute. Ni kan väl hålla alla tummar ni har för mig?

revenge.

Tänkte skiva något sådant där finurligt och bra inlägg, men jag är alldeles för trött för det. Imorse steg jag upp tidigt eftersom det var dags för föreläsning i Uppsala igen. Jag tycker ju inte att det är jobbigt att gå upp egentligen, det som är jobbigt är att jag blir så himla trött kring nio-tiotiden, då jag varit uppe i sisådär tre timmar. Och det är ju för att jag inte kan somna tidigt om kvällarna, men hur lätt är det egentligen?

Föreläsningen var intressant, denna vecka ska vi bland annat läsa en avhandling av en tjej som studerat och analyserat förskolebarns lekar. Allt är ju för det mesta skildrat ut ett sociokulturellt perspektiv, och jag känner hur det bara kliar inombords i mig, då jag vill börja diskutera massa om de genetiska och biologiska faktorerna hos barn. Naturare som jag är. Men jag får tydligen hålla det mesta för mig själv under denna kurs. Avhandlingen/boken (det är nämligen en avhandling som är omgjord till en bok, så vissa delar är borttagna/minskade) heter i alla fall Förskolebarns gemensamma lekar, av Annica Löfdahl. Läs den!

Eftersom jag pendlar till Uppsala så springer dagarna då jag är där fram, och jag hinner inte med mycket annat än att åka tåg, känns det som. Speciellt eftersom SJ vägrar ha direkttåg dit, och ett byte i Stockholm är inte det roligaste alla gånger. Mycket folk, kan man ju säga. Hann i alla fall med att träna idag. Tänkte ju bli sådär glad och full med energi som jag var för typ tre år sedan. Eller innan jag flyttade till USA i alla fall.

Ska nu plugga lite till. Sedan börja titta på någon ny serie (och skippa Big Brother för en gångs skull, får sådan sjuklig ångest av att titta på det programmet).

Frida, är du nöjd nu?

Bebben.

Kerry, mina fina värdmamma, skickade över lite bilder på Avery idag. Åh, jag dör så stor och söt ungen har blivit! Kan inte förstå. Kan inte förstå att det endast var 2 månader sedan jag var tvungen att lämna henne, där borta i USA. Tiden springer iväg. Ser hon verkligen ut sådär nuförtiden? Har hon växt sådär mycket? Är hon sådär stor? Åh. WOW. Vill bara sätta mig på ett plan och åka tillbaka till Philadelphia.
Till Avery.

Saknar henne så himla mycket.

påsk.

Började påskhelgen under långfredagen med att bli bjuden på vin + mat hos farmor.

Och lite fika på det. Farmor har alltid bästa porslinet, förresten.

Började Påskafton med att se ut såhär.

Åkte hem till mormor för påskmiddag.

Min morbror hade köpt sig en Iphone och alla var sjukt intresserade (min släkt är alltid lite efter när det kommer till ny teknik).


Sjukt goda snittar. Jag åt mig i princip mätt på de här...

Vi åt äggen som vi hade målat dagen innan.

Sen åt vi tre olika efterrätter.

Gräddtårta med godishallon.

Sjukt god cheesecake.

Och cupcakes med chokladägg från Anthon Berg (bästa äggen).




Sen spenderade jag och Bella resten av kvällen med att ta egobilder...

'cause you and I, we were born to die.

Påskhelg. Kaoshelg. Utgång i Fredags med Frida och Emil. Och en massa lammkött på det. Och dålig på musik. Rolig kväll fast ändå inte. Frida gick hem och jag och Emil dansade knäppt och var allmänt inne i dimman. Struntade i fyllemat och gick hem. I sällskap av ett fint telefonsamtal från Skåne.

Påskdagen bestod mest av att vara lite bakis och att baka goda påskiga cupcakes. For senare till mormor för påskmiddag och tre olika efterrätter. Och så några påskägg på det såklart. Åkte hem. Fick fyllesms resten av kvällen. Vilket var både knäppt och väldigt intressant.

Söndagen har bestått av segande. Frida kom förbi för att "hämta lite kläder". Hon gick hem 2 timmar senare. Så mycket hade vi att prata om fastän vi sågs för 2 dagar sedan. Knäppt.

Nu ska jag slappa lite till. Eventuellt plugga lite. Göra mer planer för Valborg och så.

när man gör ägg lite mer påskiga.

Under Långfredagen bjöd jag hem min syster och Bella, för att måla lite ägg. Sånt måste ju göras när man känner 4-åringar och när man själv inte har målat på sisådär hur många år som helst.
Vi använde vattenfärger och nyinköpta penslar.
Bella gjorde alla sina ägg svarta. Enligt henne var de dock också både gröna och lila.
Fint.
Jag målade också lite, såklart.
När äggen var slut gick vi över till att göra handavtryck.
Klara!

fågelvåren.


Har ett sinnessjukt fotointresse när det gäller fåglar. Vet inte varför.

titanium.

Vet ni vad? Det är så himla roligt att åtminstone några av er fortsätter att hänga med i mina virriga skriverier. Men vet ni en till sak? Det vore ännu roligare om jag visste lite vad ni vill läsa om. Eller om jag visste vilka ni var. Eller lite pepp helt enkelt. Jag vet inte riktigt hur jag ska utforma denna bloggen, och det här med webbdesign är ju inte riktigt min grej, så det kommer ta sin lilla tid. Förlåt så himla mycket för att era ögon inte stimuleras på allra bästa sätt här inne just nu. Allt ska nog lösa sig i slutet av denna vecka, hoppas jag.

Det funkar ju åtminstone att kommentera, hörrni. PUSS.

books are a hard-bound drug with no danger of an overdose.

Gick förbi biblioteket idag för att låna böcker till min pågående kurs. Kom hem med tre stycken. Behöver egentligen en fjärde också men den var utlånad. Vi har alltså fem (hade ju en av böckerna under förra veckans föreläsning) böcker och även några mindre artiklar utöver det, allt på en ynka 7,5-poängskurs! Ibland undrar jag hur de tänker när de skriver litteraturlistan.

Som ni förstår ska jag alltså läsa en massa böcker denna vecka. Och fira Påsk. Om det blir någon tid över.

Ett Nangijala i Malmöööee.

Spenderade helgen hos Johanna i Malmö. Mycket, mycket bra helg.

Jag möttes av tre söta flickor mitt på dagen på Malmös central. Vi var alla hungriga så vi bestämde oss för att gå genom staden till något soppställe som Johanna hört skulle vara bra. Det visade sig vara mer än bara bra. Vi åt så himla goda soppor och så himla gott bröd så att vi mer eller mindre rullade därifrån sedan. Efter ett snabbt stopp för att inhandla kvällens förtäring i drickväg for vi sedan hem till Johannas lägenhet och möttes av hennes kollektivkompisar. Så himla fina människor hela bunten!

Senare på kvällen var det in/utflyttningsfest i Johannas kollektiv som stod på schemat. Vi drack bubbel, åt jordgubbar, ost och kex, och popcorn, såklart. Lite sexualkunskapsundervisning mitt i allt och så väldigt blandad musik eftersom ingen där verkade ha samma musiksmak som någon annan.

Vid eva- eller tolvtiden känner jag ett enormt behov att gå ut och dansa av mig lite eftersom jag var enormt nyfiken på Malmös uteliv. Sagt och gjort. Vi tog en buss till centrum och KB, som i princip är lite av en popklubb. Hur perfekt? Där träffade jag även på fina, fina Maria! Resten av kvällen bestod av betalning för garderob (chocken), öl och dans till Håkan Hellström.

Dagen efter ignorerade vi alla bakiskänslan. Jag fikade med Maria på morgonen. Sedan mötte jag upp Alexandra och Johanna och vi åt bakismat och turistade i Lund. Alexandra tog tåget hem. Jag och Johanna spenderade resten av dagen med att prata strunt, äta pizza och titta på HIMYM. Somnade i mysigaste kollektivet och sov nog ändå 7 timmar. Bra där.

Tog tåget hemåt imorse. Ramlade innanför dörren under eftermiddagen och sov middag i några timmar. Skönt. Och behövligt efter bästa helgen på länge!


RSS 2.0