Desperat tjej söker boende i Lund.

Fina ni, som ni vet börjar jag plugga i Lund till hösten. Det är ju meningen att jag ska ta mitt pick och pack och flytta ner till Skåne i Augusti, men att hitta boende har inte varit så himla lätt. Jag letar febrilt bland korridorer och lägenheter och kollektiv under alla mina lediga timmar, men just nu ser det inte vidare ljust ut.
 
Om ni vet någon i Lund eller Malmö som hyr ut sin lägenhet, eller bara ett rum, kan ni väl vara gulliga och mejla mig på denna adress: [email protected]
 
Jag är en positiv, spontan och glad person som gillar vinkvällar, promenader, te, fotografering och att laga mat. Men allra mest gillar jag kanske bara att hänga med fint och trevligt folk. Men allt det där vet ni ju säkert redan. 
 

if tomorrow comes.

Idag har jag haft en ledig dag! Hurra för det! Har gått till banken och fixat med lönen, sånt måste ju göras. Känner mig alltid så vuxen när jag går dit. Vet inte riktigt varför, undrar om det är känslan av att JAG faktiskt har EGNA pengar som jag styr över. Fick inte så jättemycket frihet gällande pengar när jag växte upp nämligen, var ett himla tjat från min sida över klädinköp och diverse andra "dyrare" saker. 
 
Nåja, efter bankärenden satte jag mig i en fullpackad bil med min mor vid ratten. De övriga i bilen var mina två systrar och kära Bella. Destination? Söderköping och Smultronstället. Och om inte Gästabudet är en tradition är åtminstone Sumtronstället det. Ett glassfik dit vi åker minst en gång varje sommar. Betalar 100 kronor för en maffig glass och får sockerkoma och brain freeze. Tittar på Göta kanal och slussarna (Bella var fashinerad) och går genom en mysig stad med kullerstensgator. Besöket idag såg ungefär exakt ut sådär.
 
Min glass! Massa choklad, såklart.

Bella ville absolut ha en Hello Kitty-glass. 


Nyköpings Gästabud.

Och så enligt traditionen, eller inte alls egentligen, gick jag och min far och såg Nyköpings Gästabud. En musikal som handlar om just Nyköpings Gästabud (som ni kan läsa mer om på Wikipedia (hehe) här) helt enkelt. Det har ju pratats väldigt mycket kring uppsättningen av just Gästabudet, och varje år gör de om den för att försöka förbättra den ännu mera. I år var den faktiskt riktigt bra, och det hela blev ju inte sämre av att Simon, min systers pojkvän, hade en ganska stor roll i slutet och sjöng ett eget nummer. BRABRA.


for goodness sake let us be young, because time gets harder to outrun.

Tog en lång promenad, som skulle vara kort kort, med Frida under kvällen. Kort för att vi båda behöver sova eftersom vi jobbar om dagarna. Såklart har vi alldeles för mycket att prata om att tiden passerar förbi oss, liksom ett kvällssoligt Nyköping. Bara ben och tvivelaktiga beslut. Velande. Och så kärlek och framtid. Och jobb. Och sommarlovet-är-snart-slut-ångest.
 
Jobbar mest annars och lyssnar dygnet runt på denna låt:
 

En söndagskväll.

Mobilen ringer på tåget. Okänt nummer.

"Skulle du kunna jobba dag imorgon istället?"
 
Och där försvann min sovmorgon. Jobb klockan 7:00 imorgonbitti. Lagom taggad. Inte alls, med andra ord. Denna vecka är en liten mardrömsvecka. Jobbar Måndag, Tisdag, Onsdag och Torsdag. Ledig Fredag. Jobbar Lördag och Söndag. Lite lagom kul, sådär. Har massa annat att stå i förutom det. Var tog sommarlovet vägen egentligen?
 
Nåja. Stockholm var jättefint, såklart. Hade så himla roligt med Veronica. Slänger upp bilder och lite mer text om helgen imorgon kanske. 

Nu ska jag sova och fortsätta att stå ut med den här sömnbristen jag har. 

Stockholm.


Flyr bort igen för att hänga i storstaden en helg med fina Veronica. Vi har inte setts sen Februari, fastän vi har befunnit oss i samma land sen April. Ibland springer tiden alldeles för fort fram.


tappad

Du borde tänka lite mer som när du var i usa sa du. 
 
Skulle ju klara av att vara ensam.
 
Skulle ju.

Civilingenjör.


 
Är stolt, glad, lycklig, exalterad, spänd, nervös, förväntansfull och så himla mycket mer.
 

jobbjobbjobb och så livet däremellan.

Idag hade jag en stressig jobbdag efter en natt med alldeles för lite sömn. Brukar bli så när jag går kväll och sedan dag, dagen efter. Känns ungefär som att man har jobbat ett dygn när man slutar på eftermiddagen, som jag gjorde idag. Kan ju säga att jag har börjat prioritera att verkligen göra saker då jag är ledig.
 
Som idag, då jag mötte upp fina Alicia under eftermiddagen. Vi satt och pratade på klockberget och värmdes av solen och svalkades av vinden om vartannat. Och nu sitter jag här och äter en alldeles för snabbt ihopslängd middag. Snart ska jag nog sova, tidigt, för att försöka ta igen lite sömn. Får se hur det blir med det. Jag borde ju. Imorgon ska jag vara på jobbet klockan 7 igen. Det är roligt, det här. 

Jo, men faktiskt. Det är det. Mitt jobb är så otroligt intressant. Saknar dock ledighet och semester, men det får jag snart igen. Den här sommaren är nog rätt bra, ändå.
 

Jag med superkorta ben, ätandes en glass framför ett vattenfall i Åre.

30 grader.

Fick meddelande på Facebook från Aimee - 8 grader i Sydney, vilket hon tycker känns som minusgrader. Inte för att jag tycker att 8 grader är speciellt kallt, och dessutom inte eftersom det är deras vinter. Nyfiken som jag blir springer jag sen upp för att titta hur varmt det är i lilla Nyköping idag. Och blir positivt överraskad; 30 grader. Så himla, himla skönt. Ska springa till banken om det inte är alldeles för mycket folk och sen väntar jacuzzihäng hos Josefine. Är ju ändå ledig idag.



Tre dagar i Nässjö hos en Nathalie.

Satte mig på tåget mot Nässjö Onsdag eftermiddag. Lång, lång, lång kram på stationen av Nathalie. Vi körde sedan en sightseeing tour genom staden. Tog väl sisådär en kvart. Hem och laga mat. Äta världens godaste köttfärssås, ungefär. Mysa med hundar, Lima och Vanja. Hälsa på en Angelica som jag inte träffat på ett år. Lyssna på amerikanska nationalsången. Ha picknick. Minnen. Fira 4th of July med cheesecake och vin i red cups. Kan inte bli bättre. 

Torsdag. Vaknar alldeles för sent och äter världens största och långsammaste frukost. Ta tåget till Jönköping under eftermiddagen. Vandra på stan och shoppa. Vänta när Nathalie provar 10 olika blusar. Gå på internationell matmarknad. Äta våfflor med nutella vid vattnet. Fika med kaffe latte. Vad annars? Längtan efter starbucks. Springa till tåget som tar oss hem till Nässjö igen. Äta mat. Slappa och prata strunt. Gå ut för att se Pop i Sommarnatt. Som tydligen hade slutat en timme tidigare. Gå lång kvällspromenad istället. Dricka vin och lyssna på arg musik som Flytta på dig. Vara vaken alldeles för länge. 

Fredag. Gå till biblioteket och läsa om sex. Tiden springer fort, fort förbi. Eftermiddag betyder fika. Och så pratpratprat. Och så lite ångest över antagningsbeskeden till högskolan. Äta en sista middag tillsammans. Packa resväskor. Få skjuts till tåget. Kramas hårt, hårt, hårt.




Hemma från äventyr.

Stapplade nyss innanför dörren. Har spenderat de tre senaste dagarna i lilla Nässjö i Småland, hos finaste Nathalie. Fast lilla Nässjö var inte så litet som jag tänkt mig, och det måste ju bara vara positivt då jag de senaste dagarna har fått höra att jag är en såndär storstadstjej. Och det är jag nog. Trivs bäst där det händer. Slappnar av och tar semester där det inte händer.
 
Nässjö bjöd på skratt och prat. Fikor och mat i mängder och en hel del ångest angående högskoleansökningar och framtiden. På torsdag, hörrni, kommer ni antingen få glädjetjut eller paniktårar här i bloggen. 
 
Imorgon är det Lördag och jag jobbar. Sedan är det Söndag och jag jobbar även då. Kommer bli en kul helg det här.

Okej, det kommer det faktiskt. Victor kommer ju hem från USA imorgon. 

Spontanbadande.

Idag har jag mest badat, känns det som. Vid lunch mötte jag först upp bästa Emil, vi gick för att köpa mat och körde sedan ut till Stendörren för att ha en eftermiddag i solen. På vägen dit lyckades vi åka förbi en poliskontroll, så Emil fick blåsa i en alkoholmätare men det gick ju bra, såklart. Väl ute gick vi en lång, lång bit för att komma till Emils favoritställe, men det var en himla bra plats så det var ju okej, ändå. 

Sedan låg vi där och solade, badade, simmade och åt mat i några timmar. Och pratade strunt och lite mindre strunt. När det började bli alldeles för sent åkte vi in till stan igen och jag blev avsläppt. 

Kom hem, lagade mat och for sedan ut igen. Denna gång var min destination Josefine. Spenderade kvällen med henne och Julia badandes i jacuzzin. Brabrabra dag.


Stendörren.

Godaste salladen.
Och så drack vi ju öl, såklart. Eller bara jag, egentligen. För Emil körde ju bilen och blev lite avskräckt efter alkoholkontrollen på vägen ut.
 

För du sa att tiden skulle läka alla sår.

Jag har glömt hur det känns; när han kysser mig, när han drar sina fingertoppar längs min underarm, när han ser mig i ögonen, när han skrattar, när han gråter och hulkar fram några enstaka tårar, när han ler och får skrattrynkor, när han andas mot min hud, när vi ligger tätt tätt, när jag har min hand på hans bröstkorg, när vi drar våra fingrar genom varandras hår, när han håller min hand, när han säger att jag är vackrast i världen, när han tröstar mig på det bästa sättet, när jag sitter på hans axlar, när han håller om mig, när han låter mig somna i hans knä, när vi låter alla kläder falla till golvet, när vi springer sida vid sida, när jag kunde berätta allt för honom, när han säger att jag är det finaste som finns, när vi passade så bra ihop, när jag var hans poesiflicka, när han var min funderarpojke.

Bland midsommarkransar.

Vill ni se lite bilder från midsommar också? Tänkte väl det.
 

Vi började dagen med sillunch och andra goda saker.

Sjöng snappsvisor emellanåt.

Jag var pepp.

Fina Ellinor, som orkade ha alla oss hemma hos henne.


Fina.

Jon, Jonatan, Bea, Ola och jag spelade kubb.

Ellinor och Jonatan.

Alicia, Frida och Ellinor. Några plockade blommor.

Alicia och Bea. Och vissa av oss var superkoncentrerade när vi band kransar.

Fina Dessi var där.

Och jag tittade mest på under kransbindandet.

Ola och Alicia.

Så badade vi lite i poolen också.
 
Sen bestod resten av kvällen mest utav dans, dans och dans. Och då blev visst kameran lite bortglömd.

Klippt och så lite musik.

Och där klippte jag av mitt fina Hultsfredsband. Hade kvar det för att jag tänkte att kanske, kanske fanns det en chans att jag skulle lyckas ta mig till Borlänge för att se Mumford and Sons i torsdags. Men det visade sig vara väldigt lång mellan Åre och Borlänge. För långt. Och för dyrt. Så nu är det klippt. 
 
För att inte gå ifrån Hultsfredsspåret så tänkte jag lista alla artister och band jag lyckades se under festivalen (vilket kanske var i minsta laget, fyllan/bakfyllan/tröttheten kom liksom i mellan lite för ofta), alla är ju dock inte hela konserter. Men ungefär såhär såg min Hultsfredsvistelse ut ur musikperspektiv:

Den svenska björnstammen
the Gaslight anthem
Blood red shoes
the Stone roses
the Kooks
Justice
 
Bombay bicycle club
Markus Krunegård
Kasabian
the Cardigans
The Cure
 
Marina and the diamonds
the XX
Noel Gallagher's high flying birds
M83

RSS 2.0