Linjär Algebra.



Tenta imorgon då. Känner mig ungefär såhär taggad.
Nåja. Om mindre än ett dygn har jag jullov!

de som säger att världen är stor har inte varit i världen.

Tentaplugget har sakta börjat rulla igång. Konferensbordet är härmed bokat för mitt fina lilla gäng i en vecka framöver. Där sitter vi, 3 meter ifrån varandra och gör extenta efter extenta. Lyssnar på musik varvat med att springa runt halva bordet för att be en vän om hjälp och varvat med skrattanfall. Går till godisautomaterna och inhandlar diverse onyttigheter. Blir ruinerad. Dricker alldeles för mycket kaffe och te. Men har väldigt, väldigt roligt emellanåt. Och så känner vi oss väldigt, väldigt smarta när vi faktiskt förstår vad vi håller på med. Jag har kommit på att jag faktiskt tycker att Linalgen är väldigt rolig matte, när jag väl förstår vad jag gör. Men vi är så tidspressade att det är svårt att hinna med att förstå. Istället tvingas vi mest att bara lära oss hur man gör. Och sen hoppas på det bästa, lite granna.
 
MEN. Nu till sjukaste saken som hände mig idag. Det har visat sig att en av tjejerna, som bor i min korridor, också är från Nyköping! Hur sjukt?! Jag dör på detta. Vi måste alltså ha missat att fråga varandra vart vi var ifrån första dagen när vi träffades och istället så upptäckte vi detta idag. Så himla knäppt. Men kul förstås. Världen är så himla, himla liten.
 

Linalgen...

it was a long and dark december.

Har börjat spendera sådär långa dagar i skolan igen. Tentan närmar sig ju nämligen. Lite mer än en vecka kvar. Därför består, för första gången någonsin sen jag flyttade hit, min helg inte av fest, fest, fest.
 
Fredagkvällen har bestått av myskväll hemma hos Johanna tillsammans med Ebba och Matilda. Vi lagade mat och pannacotta med vit choklad till efterrätt! Så himla gott. Detta avnjöt vi framför säsongsstarten av På spåret. Otroligt bra program (obs! inget skämt). Efter det blev det struntprat som vanligt.
 
Imorgon ska jag plugga på Linalgen och laga mat, för att sedan ta tåget till antingen Malmö eller Emporia för lite julshopping tillsammans med Matilda. Kvällen kommer troligtvis bestå av ännu lite mera plugg och kanske en... film? 
 
På Söndag gäller plugg, städning och så ska jag försöka hinna med att möta upp fina Maria också. Och sen avslutas nog helgen med Solsidankväll med tjejerna som vanligt. 
 
Nu ska jag se dagens avsnitt av Greveholm! Hur bra är inte det? Startar ofta dagen med att äta frukost framför ett avsnitt.
 

Ser mest ut såhär nuförtiden. Lever i leopardskjorta. Trodde jag väl aldrig skulle hända. Älskar den.

Lund har blivit så himla vackert. Går igenom detta varje morgon på väg på KC.
 

Födelsedagsmys i kombination med julmys. Och nu är jag 21.

I söndags fyllde ju jag år! 21 år gammal är jag alltså nu. Känns bra, tror jag. Det blev i alla fall en himla bra dag, tillslut, för den började nämligen med en cykeltur i snöstorm. Men mer om det en annan gång.

Att fira sin födelsedag med nyfunna vänner, 50 mil hemifrån kan bli väldigt speciellt och annorlunda. För mig betyder födelsedagar väldigt mycket. Inte just att de måste firas med ett jätteparty, utan snarare för att det ger oss en chans att visa att vi faktiskt bryr oss om vissa personer. Och tusan vad mina fina vänner bryr sig om mig. Och tusan vad jag tycker om dem.
 
Under eftermiddagen samlades vi i mitt korridorskök för julbak och julmys! Vi bakade pepparkakor och lussebullar, lyssnade på julmusik och drack glögg. Sedan åt vi såklart allt, plus en massa risgrynsgröt medan vi tittade på andra avsnittet av årets julkalender. Och jag fick bästa presenterna! Det blev en himla, himla bra dag!
 

Dag, Johanna och Matilda bakar pepparkakor.

Vi åt julskum.

I brist på juliga pepparkaksformar tog vi vad som fanns i köket - björnar, dinosuarier och hundar.
Fick en tekopp!! Älskar att de känner mig så himla bra. Fick också julkolor och julmandlar. 
 

RSS 2.0