Det här med att koppla av.

Åre. Tycker om denna by så himla mycket. Tycker om fjällivet. Att vandra, cykla, rida och andas frisk luft. Imorgon tar denna semester slut, och jag är väldigt blandad. Har haft så otroligt mycket tid till att tänka här uppe, lite för mycket, känns det som. Och jag längtar lite hem. Kanske för att det känns som att livet står stilla här. Men egentligen mest för att jag längtar efter händelser, men framförallt personer, där hemma. Personer som kommer hem snart. Samtidigt är det ju otroligt skönt med semester. Att sova 10 timmar varje natt och vakna av pappa som knackar lätt på sovrumsdörren och säger att frukosten är framdukad. Lyx. 
 

Eldfaxi.

Det här med att sätta sig på en häst efter två år. Obeskrivligt underbart.
 
Hur snabbt är det okej att bli kär? För mig tog det två sekunder att falla handlöst för denna islänning, Eldfaxi.

kontraster.

Sådant som bara händer mig:
Vi vandrar på fjället hela dagen, och när vi har tio minuter kvar hem, snubblar jag på trädrötter och slår mig blodig längs hela benen. Kul.
 


Innan min lilla olycka... Dör på hur vackert det svenska fjällandskapet är.

Lämnar Nyköping för bättre platser, igen.

Nu är jag på väg igen. Bort, alltså. Byter nu Nyköping mot Åre i några dagar eller en vecka, lite beroende på hur vädret däruppe är. Ska bara ha semester och njutanjutanjuta, är väl tanken. Läsa böcker, vandra, paddla, cykla och kanske rida lite. Göra sådant som jag känner för, helt enkelt. Tror att internet ska finnas, så det är inte helt omöjligt att det dyker upp något inlägg här de närmaste dagarna också. Om det mot förmodan inte gör det så vet ni i alla fall vad jag har för mig.

I love it/Flytta på dig/Bring it all back

Midsommar:
Sillunch med allt vad det innebar; potatis, lax, gräddfil, bröd. Och så snapps på det. En som smakade fläder (mums!) och en som smakade fisk (mindre mums). Obligatoriska snappsvisor om Lambo och humlor. Jordgubbsätande. Kubbspelande. Midsommarkransar. Byta musik en gång var tioende minut. Poolbada och kasta gris. Förlorar såklart. Men vad gör det. Grillning. Prat över öl, cider och rosévin. Full, fullare, fullast. Dans, dans, dans.
 

Midsommar!


Nu åker jag iväg till fina Ellinor och firar midsommar! PUSS!

only if we're drinking can you see my spark.

Midsommar förra året beskrev jag som en midsommarnattsdröm. Spenderade den i New York på en klubb tillsammans med Nathalie. Full som tusan. Lycklig som tusan. Glad.
 
Och imorgon borde och skulle ha varit ännu en midsommarnattsdröm. Kanske en ännu bättre en. I bästa vänners sällskap borde det ju inte kunna bli annat än just så. 
 
Istället åker mina känslor bergochdalbana och jag känner att det händer alldeles för mycket på alldeles för kort tid. Fast samtidigt alldeles för lite.

Hultsfred 2012

Finisar, jag flydde Nyköping lite, igen, och har spenderat de senaste dagarna i bästa Stockholm. Jag har det så himla fint och älskar att det är sommar. Dricker vin, skrattar och ler och njuter, framförallt, dagarna i ända. Här kommer i alla fall världens största bildbomb (där bilderna ligger hullerombuller) från Hultsfred. Tyvärr badade min kamera i öl under Lördagen så har bara bilder från de två första dagarna...
 

Sophia och Johanna. Pepp i bilen på vägen ner!

Sophia och Frida. FRAMME!

Johanna och jag. Började drick öl direkt, såklart.

Jon och Frida.

Johanna såg ut såhär när hon drack öl under dagarna.

Alla tyckte att vi drack snobböl.

Frida och Sophia.


Camphäng.

Jag och Frida. Inte alls slitna...

Det blev en massa cider- och ölposeringar.

Johanna med skåneflaggan <3
Rekomenderar ej att mosa in en hel banan i munnen.

Johanna och Sophia laddar mobiler hos reggaestånd.

Vad Johanna gör istället för att lyssna på Markus Krunegård.
Annars var det väldigt mycket kärlek, bara.

Efter en festival.

Är hemma efter de mest underbara dagarna på Hultsfred. Ren lycka genom hela festivalen. Vi såg så himla många bra band, drack så himla mycket öl och pussades och kramades och skrek av glädje. Fann nya vänner. Vi trotsade regnet och såg bästa Marina and the Diamonds. Trotsade sömn och såg Justice, The Cure och M83. Trotsade gassande sol och såg Bombay Bicycle Club. Och så himla många mer.

Kommer kunna leva på detta resten av sommaren. Bilder kommer också upp här någon dag.

Sjung om studentens lyckliga dar!

Förra fredagen var det studenten här i stan! Min fina kompis Karolina sprang ut från Enskildas båt. Visserligen tog både Simon och min kusin också studenten också, men det var Karolina jag firade allra mest. Lite såhär såg början av dagen ut:
Jag hade hatt dagen till ära.

Sandra och Alexandra. Innan utspringet hade vi gymnasiereunion på vallarna.

Åt bland annat jordgubbar och choklad med koffein i.
Sen gick vi till hamnen för att vänta på studenterna! Här står Johanna med godsedjuret vi gav till Karolina!


Sen kom de äntligen!
Karolina <3



Frida. Vi andra tog hand om skylten emellanåt.

Och det var början på den studentdagen. Resten av bilderna kommer en annan dag!

Promenader, fotboll och fika.

Igår mötte jag upp finaste Nathalie på tågstationen. Efter världens längsta kram, såsom man måste kramas om man inte gjort det på 10 månader, och nästan-tårar gick vi hem till mig och lämnade saker. Åt lunch och pratade pojkar, Australien och USA. Skrattade.

Sen gick vi en lång och fin promenad genom Nyköping. Storgatan, forsen, hamnen (och åt sommarens första glass på Aktersnurran!), slottet och sedan hem igen. Sen åt vi middag och myste och lekte med Bella ett tag. Försökte titta på Frankrike-England men det gick väl sådär.

Vid åtta skyndade vi hem till Alicia där vi fick skjuts hem till Julia. Hon hade nämligen tagit världens bästa initiativ och bjudit hem vårt tjejgäng för fotbollstittande när Sverige-Ukraina skulle spela! Så himla mysig kväll. Gälla tjejskrik när det nästan-nästan blev mål, och när det tillslut blev det. Och desperata och besvikna NEJ när Ukraina gjorde mål.

Imorse låg jag och Nathalie kvar länge, länge i sängen. Åt frukost och lämnade tält till en tjej som åker till Hultsfred redan idag. Åkte hem, tittade på filmer från Australien och Nya Zeeland och fikade sedan på Hellmans resten av dagen. Övermysigt och bra. Sedan var Nathalie tvungen att handla på H&M eftersom det inte finns i Australien. Nathalie blev sedan upphämtad och jag känner att jag måste hitta tågbiljetter till Nässjö så fort som möjligt.

Spenderade sedan kvällen med lite mera fika med Julia, Ellinor, Elin och Alicia. Det blev Iphoneprat som sen övergick i hästprat av någon anledning.

Imorgon ska jag packapackapacka och fixa inför Hultsfred för på Torsdag åker vi. Är så sjukt taggad. Är dock sjukligt ledsen då Mumford and Sons har ställt in. ALLTSÅ. Vill gråta. Tröstar mig med att jag redan sett dem. Men ändå. De är så fina.

Ellinor <3 Nathalie


när datorn vilar.

Har inte riktigt haft tid att sitta vid datorn den senaste veckan. Inskolningen på mitt jobb har gått jättebra, men jag har ju jobbat sex av sju dagar denna vecka så jag är ju aningen sliten och trött. Min lediga dag var dessutom studentdagen och då var ju inte vila det jag prioriterade direkt.

Annars planeras det Hultsfred och imorgon ska jag och Frida fara iväg och köpa tält! Jag har fullt upp, helt enkelt. Och nu ska jag försöka sova hela 11 timmar inatt. Minns inte när jag gjorde det sist. Bilder från studenten kommer nog upp här så småningom, när jag har haft tid att titta igenom dem. Till dess får ni hålla ut, och stå ut med lite dåligt bloggande även den följande veckan.
Men puss, hörrni.

Imorgon kommer förresten bästa, bästa Nathalie hit! Längtar.
Såg ut såhär i Fredags.

She's finally home.

Nathalie kommer hem idag! Är så himla, himla, himla glad. Hon har bott i Sydney de senaste fyra månaderna, men idag efter en helveteslång flygning, landar hon i Köpenhamn och åker sedan hem. Hem till lilla Nässjö. Åh vad jag längtar efter att få prata med henne i telefon igen. Slippa dålig mottagning på Skype och jobbig tidsskillnad. Och åh vad jag längtar efter att få krama om henne på riktigt. Nathalie och jag har inte setts sen början av Augusti då vi båda bodde i USA och jag har saknat ihjäl mig efter henne.

Världens bästa Nathalie och jag bor äntligen i samma land igen. Detta kommer bli så himla bra.


Inskolning dag #1

Har tillbringat dagen på Psykiatriska kliniken här i stan. Det är nämligen där jag ska jobba i sommar. Trivs redan efter en dag väldigt bra, och känner på mig att denna sommar kommer bli otroligt lärorik och intressant. Jo, jag jobbar faktiskt frivilligt med psykiskt sjuka människor (okej, inte frivilligt, får ju betalt såklart). Men så blir det lätt när jag redan som fjortonåring slukade mammas psykiatriböcker.

Annars känns det väldigt bra att vara tillbaka i sjukhuskläderna och springa till labb lite då och då, fast samtidigt slippa bädda sängar som jag i princip gjorde hela sommaren 2009.

Juste, min första dag började med att jag fick vara med under en ECT-behandling. Bra start, liksom.


RENT.

Igår var jag och tittade på Rent. Gymnasieskolans musikesteter sätter varje år upp en musikal, nämligen. De som går den linjen är tusan de mest talangfulla ungdomarna jag vet om.


SOMMARLOV!


Känner mig såhär just nu:

För nu, mina kära läsare, har jag sommarlov! Lämnade in min sista tenta för en timme sedan och det känns så himla skönt. Ingen mera tentaångest. Vilken lättnad.

Ni är förresten så fina som har kikat in här varje dag de senaste två veckorna, fastän jag knappt har uppdaterat eftersom jag bara har suttit och stirrat mig dum på en datorskärm med en trave böcker vid sidan om. Men från och med imorgon ska det bli ändring på det.

Nu är det njutning i 3 månader som gäller!
PUSS

RSS 2.0