bakissöndag.

Idag sträcktittar jag på serier, pluggar och städar. Var dock iväg på brunch imorse med mina tjejer, otroligt trevligt och behövligt att prata av sig angående gårdagen. Ibland är det himla bra att vara student, vi äter nämligen brunch på ÖG's nation för ynka 40 kronor, och då är det buffe´. Bäst.

Helgen har mest bestått av fest, plugg och sömn då jag har lyckats dra på mig en förkylning som gör att jag är tio gånger så trött hela tiden. Inte det smartaste att kombinera med fest, men kul, i alla fall. I fredags hade vi korridorsfest här. SÅ kul och trevligt att lära känna de jag faktiskt bor med bättre. Vi gick runt i varje rum och spelade spel och drack drinkar, pillade på varandras prylar och pratade, skrattade. Spelade Wii mitt i natten och ägde alla.
 
Igårkväll gick jag hem till Johanna på förfest och meningen var att vi sen skulle gå ut på nation för första gången, så vi styrde våra steg mot Lunds. Väl där tappas stämningen lite granna (och vissa av oss var lite för fulla) och jag längtade alldeles för mycket till min säng så jag gick hem istället. 
 
Upp idag för att möta upp flickorna igen för brunch, som sagt. Funderar över när vi egentligen kommer bli av med våran nationsoskuld. Nästa helg lär det inte bli för då är det teknologfest osv. Vi kanske överlever dessa 5 år utan att gå ut en enda gång. HAHA. 
 

Fina och fulla korridorvänner i mitt rum i Fredags.

På LTH är vi smarta och har givande lektioner.

Idag är det Onsdag och på Onsdagar är vi schemalagda från 8.00 ändå till klockan 17.00. Ingen orkar ju vara vaken på lektionerna så länge så tack och lov att de är frivilliga. Hur som haver. Tror alla var lite för övertrötta och slut efter allt plugg idag, så även föreläsarna. Blev en hel del skratt och knas. Vid 15:30 gav jag och mina vänner upp och lämnade kemicentrum längtades efter sömn.


Föreläsningen i Endimensionell Analys spårade lite när vår lärare började rita solar med glada gubbar i....

På föreläsningen som följde, i Biokemi, lärde vi oss intressanta saker.

Sen hade vi SI-övning och roade oss med att leka med Dags flygplanssudd.

Och så fikade vi också, såklart.

ETTA

Nollegasquen var ju i Lördags och då blev ju jag och mina vänner ettor! Så nu är nollningen över för detta år. Så himla, himla bra kväll var det i alla fall och vi hade efterfest till klockan 6 på morgonen. 
 

Såg ut såhär när vi tog taxi till Kårhuset (som ligger på 5 minuters promenadavstånd från mitt boende). Hehe.

Dessi, Matilda, Johanna, Alexandra, Ebba och jag. Bästa biotjejerna.

Och så jag i min fina (och svinigt dyra) teknologmössa! Den gula ringen betyder att man är etta. Går man andra året har man två ringar, tredje året tre, osv.




polis, polis, potatisgris.



Åker iväg på sittning. 

Handklovar.

Är helt slut efter helgens festligheter. I Fredags åkte jag hem till min nyfunna vän Matilda efter skolan för Tacomys med några fler tjejer. Efter fyra liter Cola, skratt, skvaller och tjejprat tog jag tåget hem till Lund igen, Matilda bor nämlligen lite utanför Lund.
 
Gick upp tidigt på Lördagen eftersom det var Nollelördag, vilket är en av nollningens stora fester. Öl, vin och tävlingar hela dagen. K-sek vann lådbilsracet, vilket var himla bra! Annars dansade vi på Lundagård hela dagen innan det var dags att ta sig hem för lite fix och styra mot nästa fest; FWK-sittningen. Vilket visade sig vara en väldigt långsam och seg sittning med F och W sek. Eftersläppet ägde dock och jag bytte till mig Tequila mot 2 minuters massagegivande. Värt.
 
Söndagen spenderades bakis vid Sjönsjön då det var Regatta, vilket i stora drag är ett sjöslag. Varje sektion har byggt en egen "båt" och sen gäller det att ta sönder de andra sektionernas båtar. 
 
Denna vecka är det rätt lugnt när det gäller nolleaktiviteter så jag ska försöka ta igen allt plugg som jag ligger efter med, vilket har blivit en del. Idag var jag dock en snabbis på stan och köpte handklovar. Vad jag ska ha dom till får ni troligtvis veta senare i veckan!
 
Pepp på sittning och fest i Lördags!
 

LABB

Idag var jag tillbaka där jag hör hemma. I kemilabbet, alltså. Hade min första labb, om titrering och det gick över förväntan med tanke på att jag inte har labbat på nästan tre år (och därmed glömt ca. allt). MEN fy tusan vad lång tid det tog. Prick klockan 13 började vi med den lilla genomgången och runt klockan 18 lämnade jag labbsalen. Gjorde under de långa timmarna hela fem titreringar, sprang runt och var allmänt virrig, vägde upp salter, blandade ihop siffror, och tittade på min labbhandledare med en blick som sa att jag i princip fattade noll varje gång han förklarade något. Lite ringrostig sådär. Men det lär väl släppa. Vi kommer trotsallt labba varannan eller var tredje vecke hela hösten. Men åh. Kemi är kul!
 

miss my kiddo so freakin' much.

Min finaste lilla bebis. Går av på mitten tusen gånger om ibland för att jag saknar henne så mycket.
 

När K-sektionen kommer blir det fest!

Har bakisdag deluxe idag. Fredagkvällen var så himla, himla rolig och bra. Jag åt kräftor och sjöng och skrek, hade mellanfest med vin och mobilmusik på KC (kemicentrum, där jag har majoriteten av mina lektioner) med bästa phaddergruppen och dansade mig sedan svettig till stängning. Gick världens längsta omvägspromenad hem med en himla bra person. 
 
På Lördagen botade jag baksmällan med mera öl och klädde ut mig till en utomjording, satte mig på en buss mot Helsingborg tillsammans med resten av flyING och skrek sönder halsen lite till. Festar, skriker, peppar och dansar i sisådär 10 timmar.
 
Idag ska jag städa. Och sy. Och titta på serier. Och ikväll ska jag möta upp fina Maria för en fika eller middag. 
 

Phøset tappar sina krona och jag är såklart inte sen med att plocka upp den.

Vårat UFO, K-fat.

Och så jag och våra fina och bra piloter!

Och så en liten film på själva flygningen:
 

uppdatering och bildbomb.

Nu är skolan igång på riktigt. Idag hade jag min första kemidugga. Imorgon får vi veta resultat. Jag varvar plugg (egentligen alldeles för lite av detta) med nollning och kaffehäng i stan. Imorgon är det Fredag och det betyder Lära känna/Lära klämma sittning, vilket tydligen ska vara en av de roligaste sittingarna under första året. Jag är så himla, himla taggad! Tydligen ska vi klämma in nästan hela K-sektionen (130 pers) på Løphtet, som är ett gammalt hus där ytan är lika stor som två vardagsrum, ungefär. Men det blir kul. 

På Lördag tar jag mitt pick och pack och far till Helsingborg, där vi ska flyga lite. Jag är nämligen med i flyING-gruppen under nollningen så vi har byggt ihop en flygmaskin som ska åka utför en ramp från Helsingborg och landa i Helsingør i Danmark. Troligtvis kommer den landa i vattnet en meter utanför land, men vad gör det. 

Jag tar alldeles för lite bilder, förresten. Och endast med mobilen. Kameran är liksom för stor för att släpa med nuförtiden. Men här är lite bilder från första nollningsveckan och så lite till:
 

Pasta Carbonara har ätits 9/10 måltider ungefär.

Jag är med i bästa Phaddergruppen! LäckerOH!

Vi hade fejkföreläsning i Kemi. Nobelprisnivå ett tag och alla i salen ville avlida.

Vi har bäst låtar i LäckerOH och på K-sek.

Vi gjorde en julklapp till Phøset.

K-Phøs <3

Vi hade stadskringvandring och drack cider, öl och åt Mcdonalds.

Phøset visade hur man sjöng, skålade, drack, och åt på en sittning.

Jag har haft kemilektioner och lärt mig (nåja) namnge komplexa joner.

Fina Ebba på våran Phaddergruppssittning som kanske var världens bästa.


Vi lever i overallerna.


Och bakar världens godaste tårta till Phøset.

Har domedagskamp i maskinparken.

Stresspluggfikpratar med bästa Maria på Espresso House.

Bygger UFOn.

Och idag målade vi K-seks märke i märkesbacken. 

Jag älskar LTH.

K-PHØS

Eftersom jag lyckades få igång mitt internet idag (hurra!), tack vare en postad nätverkskabel så tänkte jag att ni kan få se en film på Phøset. Så kanske ni förstår lite av allt det sjuka vi håller på med här nere i Skåne.
  

Nollevecka.

Och så har min första vecka på LTH passerat. Det känns som att jag varit upptagen dygnet runt med nollningsaktiviteter, fester, att träffa nytt folk och så lite, lite plugg däremellan. Tänker inte försöka mig på att beskriva hur jag har haft det, för jag har det så obeskrivligt bra. Jag älskar LTH. Älskar Lund. Älskar min Phaddergrupp. Älskar K-sektionen. Älskar Phøset. Älskar hela nollningen. Jag är så himla, himla glad mest hela tiden och jag trivs.
 
Men för att sammanfatta veckan lite:
Jag sjunger minst 10 låtar om dagen och skriker ramsor däremellan.
Jag har lärt mig en dans tillsammans med resten av K-sek till Icona Pop's I love it.
Jag går väldigt ofta runt i en gul overall.
Jag har målat LTH gult.
Jag har badat i sjönsjön iförd BH, trosor och skor. 
Jag har druckit alldeles för mycket öl. Och vin. Och cider.
Så mycket att jag lyckats supa bort min plånbok som innehöll mitt legg och mitt bankkort (yey!)
Jag har dansat mig igenom nätterna. Speciellt till Gangnam Style.
Jag har ätit väldigt mycket pasta.
Jag har skrattat så att jag fått ont i magen.
Jag har klippt av remsor på min overall och bytt till mig andra färger från andra sektioner.
Jag har byggt kroppsliga pyramider.
Jag har bakat en tårta till Phøset och vunnit priset för bästa utseende. 
Jag har sett Phøset strippa.
Och jag har gjort så himla, himla mycket mer.
 
Det jag inte har gjort är att få igång mitt bredband så tyvärr tar det evigheter att ladda upp bilder. Men de kommer också någon dag. När den dagen kommer får vi se. Är ju nollning i tre veckor till. Ehe.

RSS 2.0